Avantajele utilizării grăsimii protejate:
- mai mult lapte,
- reducerea necesarului de substanță uscată /vacă /zi (economie de furaje),
- creșterea cantității și a procentului de grăsime din lapte,
- îmbunătățirea performanțelor de reproducție în fermă,
- asigurarea necesarului de energie în „fazele critice” ale lactației,
- majoritatea vacilor după fătare se găsesc întrun deficit energetic pe care pot să-l și-l corecteze cu ajutorul MAGNAPAC,
- deficitul energetic care apare imediat după fătare afectează în mod negativ dezvoltarea foliculilor ovarieni,
- îmbunătățirea ratei de concepție,
- asigurarea necesarului de energie doar prin creșterea cantității de cereale în rație poate duce la acidoză ruminală,
- grăsimea protejată by-pass se metabolizează la nivelul intestinului subțire,
- utilizarea MAGNAPAC nu înseamnă doar o rație mai bogată în calorii ci și o îmbunătățire generală a stării de sănătate a vacilor în special în fazele critice: tranziție, lactația timpurie.