Despre SCR (vizualizează film)

Încă de la înfiinţare (1976) SCR a jucat un rol important în găsirea şi dezvoltarea de soluţii tehnologice inovatoare la nivel mondial pentru zootehnie.

SCR oferă sisteme avansate de monitorizare concepute pentru a colecta şi analiza diferite date şi informaţii (activitatea şi rumegarea) pentru fiecare vacă în parte. Toate aceste informaţii (momentul optim pentru însămânţarea artificială, minute de rumegare/zi, etc) sunt livrate fermierilor întro formă simplă, accesibilă, prietenoasă.

În 2008 SCR produce primul sistem din lume de monitorizare a rumegării. Tehnologia unică include un microfon special capabil să detecteze şi să înregistreze rumegarea. Toate aceste informaţii sunt imediat disponibile fiind utilizate (de către fermier, medicul veterinar, nutriţionist, etc) pentru a monitoriza starea de sănătate a vacilor şi pentru a identifica şi trata diverse boli întro fază incipientă.

Heatime ® Pro System (vizualizează film) reprezintă o soluţie foarte performantă şi eficientă de monitorizare care permite o flexibilitate maximă în gestionarea datelor individuale (activitate şi rumegare) la vaci. Practic sistemul permite o personalizare a rapoartelor în funcţie de utilizator (rapoarte create de şi pentru medicul veterinar, pentru nutriţionist, pentru fermier, stocuri, etc). Sistemul este proiectat pentru a putea fi uşor de utilizat şi de înţeles de către utilizator. Utilizat şi verificat în peste 15000 de ferme din întreaga lume Heatime ® Pro System  este cu siguranţă cel mai performant sistem din lume la ora actuală.

 

Caracteristici  Heatime ® Pro System
Număr maxim de coliere (tag-uri sau senzori ) 6000
Tag-uri compatibile H, H LD, HR, HR LD
Istoric În funcţie de memoria calculatorului
Grupe Maxim 10 grupe
Cow card (informaţii individuale) Pentru fiecare vacă
Multi herd Un sistem poate gestiona mai multe cirezi sau ferme
Porţi de selecţie Până la 5 porţi de selecţie fiecare cu 2 sau 3 ieşiri
Printare Da
Alertă SMS Opţional – se poate achiziţiona un modem SMS
Alertă e-mail Da
Meniu chineză, engleză, rusă, ebarică, turcă
Suprafaţa acoperită de 1 antenă LD 500m x 200m

Exemplu de grafic care conține informații legate de activitate (grafic verde) + rumegare (grafic violet): 2 cicluri la 21 de zile; se observă o reducere a rumegării în momentul estrului.

prosystem activity

 

Alertă de sănătate: reducerea rumegării

prosystem rumination