Grăsimi furajere

Avantajele utilizării grăsimii protejate:

  • mai mult lapte,
  • reducerea necesarului de substanță uscată /vacă /zi (economie de furaje),
  • creșterea cantității și a procentului de grăsime din lapte,
  • îmbunătățirea performanțelor de reproducție în fermă,
  • asigurarea necesarului de energie în „fazele critice” ale lactației,
  • majoritatea vacilor după fătare se găsesc întrun deficit energetic pe care pot să-l și-l corecteze cu ajutorul MAGNAPAC,
  • deficitul energetic care apare imediat după fătare afectează în mod negativ dezvoltarea foliculilor ovarieni,
  • îmbunătățirea ratei de concepție,
  • asigurarea necesarului de energie doar prin creșterea cantității de cereale în rație poate duce la acidoză ruminală,
  • grăsimea protejată by-pass se metabolizează la nivelul intestinului subțire,
  • utilizarea MAGNAPAC nu înseamnă doar o rație mai bogată în calorii ci și o îmbunătățire generală a stării de sănătate a vacilor în special în fazele critice: tranziție, lactația timpurie.