TOPSIL max (pentru însilozarea gramineelor / leguminoaselor (lucernă, trifoi, ghizdei, mazăre, etc) / porumbului)
- bacterii homofermentative (Lactobacillus Plantarum, Lactobacillus Acidilactici) care reduc rapid pH-ul silozului și produc o cantitate ridicată de acid lactic,
- bacteriile nu consumă proteina din siloz (non-proteolitice),
- Lactobacillus Acidilactici: responsabil de startul fermentației lactice,
- Lactobacillus Plantarum: continuarea fermentației lactice,
- avantaje: fermentație rapidă (silozul poate fii deschis după 3-4 săptămâni), digestibilitate ridicată a silozului, protecția aminoacizilor și a proteinei din siloz, palatabilitate ridicată a silozului, creșterea producției de lapte și a compoziției (grăsime, proteină), crește disponibilitatea energiei din siloz,
- broșură (descarcă aici).
TOPSIL stabil (pentru însilozare porumbului):
- bacterii heterofermentative (Lactobacillus Brevis), special selecționate pentru stabilizarea silozului de porumb după deschidere,
- silozul de porumb este susceptibil la încălzire după deschidere, încălzire produsă în special de către fungi,
- producția controlată de acid acetic inhibă dezvoltarea fungilor și în special a fungilor consumatori de acid lactic și conferă stabilitate aerobă de foarte lungă durată silozului de porumb înainte/în momentul și după deschiderea silozului,
- caracteristicile Lactobacillus Brevis: iși dubleaza numarul de celule la fiecare 43 minute; temperatura de creștere: 15-40°C; utilizează cei mai importanți carbohidrați cu 5 – 6 atomi de carbon: arabinoza, xiloza, glucoza, fructoza,
- cercetările arată că stabilitatea silozului de porumb inoculat cu TOPSIL stabil după deschidere a fost de 325 h comparativ cu grupa de control unde stabilitatea a fost de doar 50 h, numărul de fungi/g a fost 0 în cazul silozului tratat cu TOPSIL stabil iar în grupa de control a fost de 1685 CFU/g, temperatura silozului deschis tratat cu TOPSIL stabil a fost de 22.4°C comparativ cu grupa de control unde a fost de 25.6°C.
- broșură (descarcă aici).